28 siječnja 2009

ASEA 1 141


Za parnjaču iz prethodnog posta sam dobio dozvolu za objavu. Ali...Uvijek tu ima nekakvo ali. Trenutno sam na njoj zaglavio sa izradom sjena. Mnogi ljudi imaju problema sa izradom sjena. Za sada još nije jasno zbog čega dolaze ti problemi. Da li je greška u 3D Canvasu ili Asset editoru. U svakom slučaju imam druge modele koje također radim. Uvijek se je dobro prebaciti na drugi posao kada sa jednim imate problema. Tako je najbolje liječiti frustracije zbog prethodnog problema.

Asea 1 141 je također model koji radim. Za razliku od drugih modela koje sam uzeo (uz dozvolu, naravno) iz MSTS simulatora, ovaj je 100% moj. Potrudit ću se da ga napravim što vjernije originalu. Trenutno sam u fazi koja se može vidjeti na slikama iznad. Ipak mislim da će mi najteže biti izraditi pantograf i postolje. Za pantograf sam našao kako-tako upotrbljiv nacrt ali za podvozje još čekam neku dobru dušu koja bi mi mogla poslati nešto upotrebljivo. Ne bih volio da se model ne može završiti zbog nedostatka nacrta. Napravio bih ja nešto samo da može voziti, ali to nebi bilo to.

4 komentara:

  1. Zaboravio sam ti reći da si okreneš faceove u Sketchupu, plave površine idu unutra, bijele van. Mislim da to radi probleme kod exporta u neke formate ako texturiraš površine, ali nisam 100% siguran.

    OdgovoriIzbriši
  2. Thank you Gray.

    Hvala Mirdža. Samo si potvrdio ono do čega sam i sam došao. Već sam vidio neke probleme prilikom uvoza u 3D Canvas. U svakom slučaju u 3DC imam invert opciju tako da mi to ispravi. Problem je što nekada previdim da su mi neka lica unutra a neka van. Onda naravno ima malo više posla da to ispravim.

    OdgovoriIzbriši