10 listopada 2015

Train Simulator 2016, RailWorks na hrvatskom jeziku


DOWNLOAD (ver. 1.7.1)

NAPOMENA:
Pošto se zbog samo njima (DTG) znanih razloga još uvijek ne može instalirati HR verzija standardnim načinom potrebno je malo podešavanja.
Nakon što instalirate ovu verziju potrebno je otići u C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\railworks\Languages i napraviti kopiju datoteke en.lan. Nakon toga preimenujete novoinstalirani hr.lan u en.lan i TS2016 će vam raditi na hrvatskom jeziku. Ako se želite ponovno vratiti na engleski onda vratite kopiju.


Ovdje se nalazi neslužbeni ali potpuno funkcionalni hrvatski prijevod za RailWorks 7, Train Simulator 2016 (moguće je da radi i na starijim verzijama).
Instalirajte sa zadanim opcijama ili po potrebi promijenite put do RailWorks foldera. Vjerojatno su mnoge riječi prevedene krivo ili nespretno. Kako se budu otkrivale greške, tako će se i prijevod unapređivati. Svaka povratna informacija o krivo prevedenoj riječi ili frazi je dobro došla. Korisno bi bilo da svaku glupu/krivu/nespretnu riječ koju otkrijete pošaljete (točno onako kako se pojavljuje u simulatoru) na railworks.hr@gmail.com ili obavijest/komentar o tome ostavite ovdje na blogu ili na forumu

Ovaj hrvatski pijevod se u control panelu također može i deinstalirati.

Autor ne prihvaća bilo kakvu odgovornost u slučaju štete nastale uporabom ovog programa kao i korištenjem datoteka koje se instaliraju.

3 komentara:

 1. Pozdrav, nigdje nisam mogao pronaći neki forum ili slično gdje bih se raspitao pa mi je palo napamet pitati nekoga odavdje. Naime zanima me kako aktivirati Kuju u TS 2017. Ne znam jesam li se dobro izrazio jer sam novi u ovome divnom svijetu željeznica ali mislim da biste me bolje shvatili ako pogledate ovaj video, tj. prvih tridesetak sekundi:
  https://youtu.be/4yKErieqdn0

  On kada na početku pozdravi i kaže o čemu se govori u ovome videu, počne u desnoj margini(filter)tražiti taj neki Kuju kojim bi dodao sve UK signale i radio sa njima.
  Stvarno biste mi puno pomogli kada bi mi neko barem nešto rekao jer sam proguglao sve živo i skunuo razne add-on, također sa kupio mnogo ruti UK-a, ali nikako da nađem sve te signale.
  Hvala Vam i lijep pozdrav!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pa upravo u tih prvih 30sec je objašnjeno dosta jasno. Da bi se uopće nešto pojavilo u desnom meniju treba prvo kliknuti na kockicu sa narančastim trokutićem, kako se vidi na početku videa. Možda je malo mutna slika ali radi se o maloj kockici sa narančastim trokutićem (ispod veće kocke)

   Izbriši
 2. Ja sam kupuio rutu Mosel Valley i uz nju ide "European loco & asset pack" pa mi se odjednom pojavio taj Rail Simulator kada pritisneš na Kuju. Mislim da to ima veze sa "European loco & asset pack" kojeg možeš posebno kupiti na Steam-u.

  Također mi treba POMOĆ!
  Kupio sam rutu Mosel Valley jer mi treba realistična kontaktna mreža, a ova je brutalna, jako slična kao i u HR, ali su samo oni pocinčani stupovi drugačiji, ti njemački su oni "šuplji" u zelenoj boji.
  Uglavnom; ja nigdje ne mogu pronaći onaj alat kojim bi ja poklikao one kružiće da se spoji kontaktni vod. Jedino što mi se spaja je ona nešto deblja žica koja ide uz prugu pa je okačena na jednome stupu na onaj neki mali kotačić i ono kada (mislim da se to koristi pri zatezanju mreže) se dodaje samo jedna žica do vrha konzole pa se odmah vrati, ako me razumjete, ali nije bitno to - već, ja nikako da spojim onu pravu kontaktnu mrežu!
  Ako mi itko na bilo kakav način može pomoći, reći nešto, predložiti neku drugu rutu koja ima realističnu mrežu pa da ju preuzmem (kad sam već kod toga): gledao sam i rutu Konstanz - Villingen, ona ima isti tip mreže kao i u ovoj mojoj ruti ali nisam preuzeo Konstanz - Villingen jer nje nam u Steam trgovini već preko nekih drugih stranica pa ne znam kako se taj add-on stavlja u igru(ako bi mi neko mogao i to detaljno da objasni bio bih zahvalan ili uputi neki link!).
  Ljudi zbilja svaka pomoć je na veliko dobrodošla jer sam stvarno ljut kad sam skupo platio rutu doduše samo zbog jedne stavri - kontaktne mreže - a onda dobijem doslovno CIGLU! Ne znam je li bi bilo tako i sa rutom Konstanz - Villingen, da ne mogu naći taj alat? I da, ja mislim da njega nema uopće u igrici, u editoru sve uključim i imam i prugu i dekoracije za tu rutu i same stupove ali nema nigdje potrebnog alata. Znam da moram otići na one tračnice pa na onu malenu vrećicu i pregledo sam je sto puta al jednostavno nema . toliko mi nije bilo jasno da sam svaku stvarčicu iz te vrećice kliknuo i provjerio je li to taj izgubljeni alat ali fakat ga nema!
  Kažem, sve je dobrodošlo!
  Hvala vam svima od srca unaprijed. Kad se malo ufuram u sve to možda krenem snimit koji tutorial al daleko je to još i ne bih se ni sam držao za riječ!
  Hvala svima, još jednom, i moje iskrene isprike za ovu kobasicu od komentara! ;)

  OdgovoriIzbriši